Pakket til dyst

Veien mot målet

Siden gladbeskjeden kom i mars, har egentlig (trenings)året 2014 dreid seg om én ting – turen til New York! Nå sitter jeg på flyet på vei over, og drømmen er blitt en realitet! Og best av alt: hele familien er med på tur!!

Pakket til dyst
Pakket til dyst

Veien til målet har i år gått overraskende lett. Kanskje litt farlig å si, men jeg har hatt en helt fantastisk sesong. Det har blitt satt ny pers i det aller meste jeg har prøvd meg på, men unntak av 10-kilometeren. På 5k har jeg flyttet persen flere ganger, og er nå nede i 19:18. Triathon sprint senket jeg først tiden på Ringshaugdysten med nesten 6 minutter til 1:12, og på NM i bytri gikk det omtrent like fort. Oslo Maraton løp jeg på 3:34, over 4 minutter raskere enn i fjor. Så nå er det bare rosinen i pølsen igjen, selve gulroten på en fantastisk sesong – og på søndag går det i oppfyllelse – nemlig verdens mest berømte maraton: New York Marathon!

Det sies at løypa i New York ikke er av de raskeste å løpe, da man skal over en del broer. Vi starter på Staten Island, og løper først over Verrazano-Narrows Bridge til Brooklyn. Deretter løper vi nordover (oppover) langs hele Brooklyn, forbi Williamsburg (hvor vi har leid en leilighet) og opp til Queens. Deretter drar vi rett vestover over Queensboro Bridge til Manhattan! Løpet går videre opp First Avenue hele veien til Willis Ave Bridge og Bronx (som er trygt – i det minste under løpet!). En liten runde i Bronx før vi vender nesen sørover og tilbake på Manhattan, denne gangen ned berømte Fifth Avenue, med Central Park på høyre hånd hele veien. De siste to Miles (ca 3,5 km) løpes faktis I Central Park, med en liten avstikker langs 59th street, som er gaten helt i ytterkant av parken. Avslutningen blir inne i parken, omringet av tribuner med elleville amerikanere som heier som, ja som bare amerikanere kan! OM jeg gleder meg til dette? hehe…!

Det sies at det største problemet med NYC marathon er faktisk å klare å holde igjen, da man blir drevet frem av massene av heiende tilskuere. Det ryktes at mellom 1 og 2 MILLIONER mennesker står langs gatene, for å heie frem de 50.000 løperne som er så heldige at de stiller til start.

Det hele sendes selvfølgelig på TV i USA, blant annet ESPN kjører live via TV og nett. Dersom du ikke er like interessert i å se på, men vil følge med litt likevel kan man 1: laste ned appen til TCS New York Marathon og tracke løper nummer 9666 (meg), eller så kan du følge den lenken her, som også vil gi oppdateringer. Det kommer også oppdateringer på Facebook, dersom du vil følge med der. Løpet starter 09:40 lokal tid, dvs 15:40 norsk tid. Og beskjeden som jeg er har jeg fått meg startnummer i pulje 1 🙂

Og er du helt tilfeldigvis i NY i helgen, og ute i gatene på søndag og ser meg, så hei litt ekstra – det gir en ubeskrivelig motivasjon! Go hard, or go home – her skal det løpes!!!

Karboladet på flyet på vei over!
Karboladet på flyet på vei over!
Maratonvekten er inne!
Maratonvekten er inne!

2 tanker om “Veien mot målet”

Det er stengt for kommentarer.