instant articles logo

Facebook Instant Articles

Facebook har lansert Instant Articles, og flere mediehus har allerede kastet seg på. Tidligere i år begynte dagbladet.no å legge flere av sine artikler på Facebook via Instant Articles.

Hvordan fungerer Instant Articles?

For det første må du gå på Facebook via appen. Dersom du finner et innlegg som har et lite lyn på bildet oppe til høyre, så er dette en Instant Article. Trykk på artikkelen, så ser du fort hva dette egentlig er!

Her har du en kort video som beskriver dette

 

Og som du kanskje har merket, dersom du har gått inn på dette innlegget via Facebook-appen, så ser du at du har gått inn på en aktiv Instant Article. Var ikke det smidig?

Hva kreves for å starte med Instant Articles?

For det første må du ha en Facebook side, enten for deg, eller for firmaet ditt. Deretter må du ha 10 artikler som må godkjennes av Facebook (dette gjøres mer eller mindre automatisk). Facebook har laget en guide med retningslinjer, som du kan lese her.

Allegro med egen Instant Article plugin

Allegro, som jeg jobber for, har utviklet en egen plugin for Instant Article. Vi prøver hele tiden å være i forkant av muligheter som dukker opp i markedet, og så tidlig behovet for en Instant Article plugin. Bloggen min har vært brukt som testplattform i sluttfasen, og nå kan vi trygt si at det virker slik det skal 🙂