Beskjeden man ikke vil få…

Jeg har gjort mitt valg for sesongen 2014 – her skal det i hovedsak løpes – fort og langt! Derfor er trippelbilletten til Birken solgt, Holmenkollen skimaraton er ikke vurdert, ei heller Vestmarksrittet… Ny vinterthights for løping er kjøpt inn, ny refleksvest ankommet og løpesokkene er nyvasket og klare til bruk. Hadde bare kroppen vært det samme…

I november kjente jeg en murring i kneet, som ikke ville gi seg. Jeg måtte slutte å løpe, og til slutt klarte jeg ikke sykle til jobb en gang – kneet bare hovnet opp og ble vondt og ubrukelig. Selv enkle styrkeøvelser hjemme som pushups fører til hevelser… Legen ble kontaktet, og han konstaterte at det heldigvis ikke er leddbånd, men mest sannsynlig en betent slimpose – men for sikkerhetsskyld ville han sende meg på MR av kneet.

Image
Brusk som gnager på slimposen, og dermed fører til hevelse

Som sagt så gjort, og forrige uke fikk jeg svaret: Det er brusk som irriterer slimposen i høyre kne, så den hovner opp ved bevegelse. Dette må mest sannsynlig ordnes ortopedisk, ved kikhullsoperasjon. Legen sa jeg kan bare glemme langrennssesongen, men med flaks rekker jeg sesongåpningen i mai – hvis man ikke må vente altfor lenge på operasjon da. Sykehuset kommer med tilbakemelding innen 5.februar, så tar vi en ny status etter det. Heldigvis er dette et standardinngrep, og med rett opptrening kan jeg løpe noen uker etterpå. Godt at Sentrumsløpet ikke er før 24 april – kan fortsatt rekke det!